Kongre Tam Metin Bildiri Kitabı E-Bildiri Tam Metin Kitabı sekmesinde yayınlanmıştır.
''Patient Friendly and Smart Healthcare''
Sayın 1. Uluslar arası 11. Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi Katılımcıları…..
Dünyadaki ve Türkiye’deki sağlık yönetimi alanında ortaya çıkan gelişmeler ve sorunları bilimsel bir bakış açısıyla ele almak amacıyla çıktığımız kongre çalışmalarına vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederiz.
Kongremizde bazı ilklere tanıklık ediyoruz. İlk uluslar arası sağlık ve hastane idaresi kongresi olma sıfatını kazandık. Kongremize akademisyenler ve öğrenciler dışında çok sayıda sektör temsilcisinin araştırmalarıyla katılması ve özel sağlık sektörünün de temsil ediliyor olması önemli bir başka husus oldu. Ayrıca sağlık alanında akademik yayın yapan yayınevlerimizin kongremize katılması bir başka güzellik…
Gönderilen bildiri sayımız 270’i geçti. Ancak kongremizde 250 civarındaki bildiriye sunum imkânı oluştu. İki gün boyunca 35 bildiri oturumu, iki davetli konuşmacı paneli, özel hastanelerin tartışılacağı bir panel ve iki oturum şeklinde kongre kursuyla çok dolu bir bilimsel programa şahit oldunuz.
Kongremizin üçüncü günü alternatifli Karadeniz gezileriyle kongre katılımcılarımıza eğlenceli bir hafta sonu geçirmelerine zemin oluşturuduk.
Bilgi paylaştıkça ve tartıştıkça değer kazanır. Bu bakış açısıyla;
Sizler, bilgi ve deneyimlerinizi akademisyen, öğrenci, sektör çalışanları ile paylaştınız.
Bilim şölenimiz hepimize hayırlı olsun….
Doç. Dr. Sedat BOSTAN
Kongre Başkanı
1.ULUSLARARASI 11. ULUSAL SAĞLIK VE HASTANE İDARESİ KONGRESİ SONUÇ BİLDİRGESİ
(13-15 Ekim 2017 Hilton Garden Inn, Trabzon)
-
Her yıl bünyesinde Sağlık Yönetimi Bölümü olan bir üniversitelerin düzenlediği (önceki yıl Başkent Üniversitesi), Sağlık Yönetimi alanında bilimsel çalışma yapanların yegâne kongresi olan “Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi”, Gümüşhane Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliği ile 13-15 Ekim 2017 tarihleri arasında ulusal özelliği muhafaza edilerek ve uluslararası boyut da kazandırılarak Trabzon Hilton Garden Inn’de gerçekleştirilmiştir.
-
Kongre 13 Ekim Cuma günü saat 09.00’da yapılan resmi açılış töreniyle başlamıştır.
-
Kongreye farklı ülkelerden, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, kamu ve özel kuruluşlardan 300 kişilik yoğun bir katılım sağlanmıştır.
-
Kongrede yer alan panellerde Moskova Devlet Üniversitesi’nden Prof. Oleg Medvedev’in “Hekim-Hasta İlişkileri Açısından Mobil Sağlığın Önemi”, Bulgaristan Amerikan Üniversitesi’nden Prof. Arthur Pandelites’in “Sağlık Sektörünün Geleceğine Stratejik Bakış” başlıklı konuşmaları yer almış ve özel sektörden yöneticilerin katılımıyla “Özel Hastaneler” konulu oturum gerçekleştirilmiştir.
-
Kongrede sağlık yönetimi alanında yapılan bilimsel çalışmaların niteliğini artırmak amacıyla Prof. Dr. Ramazan Erdem tarafından “Bilimsel Çalışmalarda Eleştirel Perspektif, Kavramsallaştırma ve Özgünlük” başlıklı, yaklaşık 40 kişinin katılımıyla bir kurs programı yapılmış, katılımcılara sertifika verilmiştir.
-
İki gün boyunca dört salonda her gün dört oturum olmak üzere toplam 240 sözlü, 10 poster bildiri olmak üzere 250 bildiri sunulmuştur.
-
Bildiriler “Hasta Dostu ve Akıllı Sağlık Hizmetleri” olarak belirlenen kongre temasına uygun şekilde; sağlık teknolojisi, sağlık çalışanları, hastalar, sağlık eğitimi, sağlık hizmetleri yönetimi, örgütsel davranış, acil sağlık hizmetleri, sağlık ekonomisi ve finansmanı, afet yönetimi, hastane yönetimi, sağlık turizmi, sağlık yönetimi alanında yapılan bilimsel çalışmalar şeklinde kategorize edilmiştir.
-
Kongrede 2017 yılının Şubat ayında vefat eden ve Sağlık Yönetimi alanı için özel bir anlam ifade eden Prof. Dr. Adil Artukoğlu’nun hatırasına on bildiriye “Prof. Dr. Adil Artukoğlu En İyi Bildiri Ödülü” verilmiştir.
-
Kongrede oturum başkanları ve Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanları toplantıları organize edilmiş ve bu süreçte alanın gündemine dair görüşmeler ve değerlendirmeler yapılmıştır.
-
Farklı üniversitelerden gelen talepler değerlendirilerek, tarihi daha sonra duyurulmak üzere, bir sonraki kongrenin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından yapılmasına karar verilmiştir.
-
Yoğun geçen kongre programı sonrası 15 Ekim Pazar günü katılımcılar için Batum-Ayder-Uzungöl’ü görmeye imkan tanıyan alternatifli sosyal programlar gerçekleştirilmiştir.
-
Kongrede ortaya çıkan bilgi ve birikimin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmaların bir kısmının önceden kararlaştırılan dergilerde yayınlanmasına ve başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılmasına karar verilmiştir.
Kongreyi Destekleyen Bilimsel Dergiler
Hacettepe Sağlık İdaresi Dergisi
Journal of International Health Sciences and Management (JIHSAM)
Journal of International Health Administration and Education
International Journal of Health Management and Tourism (IJHMT)
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi